În acest articol prezentăm pe scurt care sunt schimbările pentru mediul online cu privire la protecția datelor cu caracter personal.
În principal, noul regulament al UE face referire la faptul că utilizatorii dețin controlul asupra datelor lor personale și este necesar să le spuneți pentru ce aveți nevoie de informațiile solicitate.
Următoarele sunt exigențele de urmat în mediul online:

♦ Trebuie specificat cine sunteți, pe ce perioadă veți stoca datele, de ce aveți nevoie de acestea și cine are acces la ele.
♦ Este necesar să obțineți acceptul explicit al utilizatorilor și să oferiți posibilitatea de exprimare a dezacordului cu privire la colectarea datelor.
♦ Utilizatorii au dreptul să acceseze datele lor personale pe care le colectați și să solicite ștergerea lor în orice moment.
♦ În eventualitatea unui atac informatic, utilizatorii trebuie informați cu privire la expunerea suferită.

Cel mai important element este să nu rețineți date personale fără acordul utilizatorului. Nu solicitați informații de care nu aveți nevoie, introduceți cu obligativitate o singură modalitate de contact, telefon sau e-mail, și respectați condiția de acord expres al clientului.
Componenta cookie-urilor este și aceasta reglementată. Adresa IP, comportamentul utilizatorilor pe site sunt considerate date personale și este necesară obținerea acordului vizitatorilor înainte de a naviga pe site-ul dvs.

Regulamentul intră în vigoare începând cu data de 25 mai și vizează toate entitățile care prelucrează date cu caracter personal.